Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012


ΕπιδΟτηση ΣΤΗΝ ΕξοικονΟμηση ΕνΕργειας «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ»



Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» που παρουσιάζεται παρέχει χρηματοδοτικά κίνητρα στους πολίτες ώστε να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση της οικίας τους. Ως επιλέξιμη δαπάνη περιλαμβάνεται κυρίως η θερμομόνωση, τα κουφώματα και ο ηλιακός θερμοσίφωνας.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
Ο επιλέξιµος προϋπολογισµός ανά αίτηση δεν µπορεί να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ συµπεριλαµβανοµένου του ΦΠΑ

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ»
Πρώτη ημέρα υποβολής: 1η Φεβρουαρίου 2011
Τελευταία ημέρα υποβολής: Μέχρι εξάντλησης των κονδυλίων / 31η Δεκεμβρίου 2015.

3 Κατηγορίες Ωφελούμενων
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-1.
Όσοι έχουν ατομικό εισόδημα μικρότερο ή ίσο με 12.000 ευρώ ή οικογενειακό μέχρι 20.000 ευρώ δικαιούνται 70% επιχορήγηση και 30% άτοκο δάνειο.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-2.
Όσοι έχουν ατομικό εισόδημα μεγαλύτερο από 12.000 μέχρι και 40.000 ευρώ ή οικογενειακό μεγαλύτερο από 20.000 μέχρι και 60.000 ευρώ δικαιούνται 35% επιχορήγηση και 65% άτοκο δάνειο.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-3
Όσοι έχουν ατομικό εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ μέχρι και 60.000 ευρώ ή οικογενειακό μεγαλύτερο από 60.000 μέχρι και 80.000 ευρώ δικαιούνται 15% επιχορήγηση και 85% άτοκο δάνειο. Παρέχεται η δυνατότητα λήψης δανείου διάρκειας από 4 έως 6 χρόνια με ή χωρίς εγγυητή, δεν προσημειώνεται το ακίνητο, δίνεται η δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής του δανείου χωρίς επιβαρύνσεις καθώς και εξόφληση των προμηθευτών μέσω της τράπεζας. Με την υπαγωγή στο πρόγραμμα παρέχεται η προκαταβολή του 40% του προϋπολογισμού της αίτησης.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
Επιλέξιμες κατοικίες είναι όλες οι νόμιμες μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα εφόσον βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης χαμηλότερη ή ίση των 2.1000 ευρώ ανά τ.μ..
Δεν υπάρχει περιορισμός στο έτος έκδοσης της οικοδομικής άδειας και στον αριθμό ιδιοκτησιών ανά πολίτη.

Επιλέξιμες παρεμβάσεις
1.Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής (συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες, όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη πχ. αντικατάσταση κεραμιδιών, κτλ).
2. Αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης (συμπ. εξώπορτα κτηρίου, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες, κτλ).
3.Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης (συμπ. αντικατάσταση εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κτλ).
Σημείωση: Για την υλοποίηση των παρεμβάσεων δεν απαιτείται αδειοδότηση, ούτε καν έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011-2012
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ από τον Φεβρουάριο του 2011 έως σήμερα έχουν κατατεθεί άνω των 79.000 αιτήσεων στις τράπεζες που τρέχουν το πρόγραμμα (Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank). Από αυτές οι μισές έχουν λάβει προέγκριση δανείου, ενώ για περίπου 13.000 αιτήσεις, προϋπολογισμού 126,4 εκατ. ευρώ, έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις υπαγωγής.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Ημερησίας είναι μεγάλο το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για συμμετοχή στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον", και οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 1.500 την εβδομάδα.

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο για το πρόγραμμα στο Capitalinvest.gr

Πληροφορίες για το πρόγραμμα
Τηλέφωνο: 210-6969813
Ιστοσελίδα  www.exoikonomisi.ypeka.gr


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέσω e-mail :

info@capitalinvest.gr

TradingCenter.org

Σε ποιο κλάδο της Ελληνικής Οικονομίας πιστεύετε ότι πρέπει να στραφεί το ΕΣΠΑ κατά την περίοδο 2012-2015 ?

ΣΤΡΟΦΗ ΕΣΠΑ

POPULAR POSTS

Από το Blogger.