Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011




Το έτος 2012, βασικός στόχος είναι η αύξηση της απορροφητικότητας των πόρων του ΕΣΠΑ. Ο στόχος για το 2012 απαιτεί την υλοποίηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ΠΔΕ.


ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΠΔΕ) 2012
Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2012 προβλέπεται να ανέλθει σε 7.700 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 11,76% σε σχέση με το 2011. Οι δαπάνες αυτές αντιπροσωπεύουν το 3,6 % του ΑΕΠ και κατανέμονται σε:
-6.000 εκατ. ευρώ για την προώθηση των έργων που θα χρηματοδοτηθούν και από πόρους της Ε.Ε. (ΕΣΠΑ 2012),
-1.700 εκατ. ευρώ για τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από εθνικούς πόρους.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011







Παράταση έλαβε το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός 2011» που ενώ έληγε 15 Νοεμβρίου -θα παραμείνει ενεργό σε επενδυτικές προτάσεις έως και την 15η Φεβρουαρίου 2012. Ακολουθούν τα βασικά στοιχεία του προγράμματος επιδότησης.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011




Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ

Η αγορά αρωματικών φυτών ξεπερνά τα 20 δις ευρώ παγκοσμίως. Η καλλιέργεια αρωματικών φυτών έχει εφαρμογή ως πρώτη ύλη τόσο στην βιομηχανία τροφίμων και στην φαρμακοβιομηχανία όσο και στην αρωματοθεραπεία με αντικείμενο την παρασκευή αιθέριων ελαίων. Σε επίπεδο παραγωγής, ηγέτιδες χώρες είναι αυτές της Ασίας, ενώ σε επίπεδο κατανάλωσης οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Γαλλία. Η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία και το Ισραήλ παράγουν και εξάγουν μεγάλες ποσότητες αρωματικών φυτών και βοτάνων και προϊόντων τους.
Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Πηγή: HSBC Global Research


ΕΝΑ ΓΡΑΦΗΜΑ 1.000 ΛΕΞΕΙΣ:

Το γράφημα (πατήστε) είναι από πρόσφατο άρθρο του Capitalinvest και αξίζει να το προσέξετε -γιατί έχει να διηγηθεί τη δικιά του ιστορία όσον αφορά την υπερχρέωση του Ευρωπαϊκού Νότου.

Η χρονική περίοδος που αναφέρεται ξεκινά το 1998, δηλαδή λίγο πριν εισαχθεί η ισοτιμία του ευρώ στην αγορά, και καταλήγει το 2011:
-η κοκκινη γραμμή αφορά τα πλεονάσματα της Γερμανίας από το 1998 έως το 2011,
–η μπλε γραμμή αφορά στα ελλείμματα του Νότου (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία) κατά την ίδια περίοδο, και
–η γκρι γραμμή αφορά τα αρχικά πλεονάσματα και μετά ελλείμματα, των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης.
Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011




ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Η καλλιέργεια μανιταριών σε όλο τον κόσμο ξεπερνά τους 10 εκατ. τόνους ετησίως. Η συνολική αξία του παραγόμενου προϊόντος ανέρχεται σε περίπου 45 δις ευρώ. Η Κίνα είναι μακράν η πρώτη χώρα σε παραγωγή καλύπτοντας το 75% της παγκόσμιας αγοράς μανιταριών (παραγωγή 7,5 εκατ. τόνοι ετησίως). Στην Ευρώπη ηγετικές θέσεις καταλαμβάνουν η Ολλανδία και η Πολωνία.

ΠΟΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα παρότι το κλίμα ευνοεί την καλλιέργεια μανιταριών, η παραγωγή δεν καλύπτει την ζήτηση και συνεπώς πραγματοποιούνται εισαγωγές από όλο τον κόσμο. Η κατανάλωση υπολογίζεται σε 11 χιλιάδες τόνους ετησίως, όταν η παραγωγή μανιταριών υπολογίζεται μόλις σε 3 χιλιάδες τόνους. Είναι εμφανής η ανάγκη για νέες επενδύσεις. το μόνο αρνητικό στοιχείο για τους νέους επενδυτές είναι το υψηλό κόστος δημιουργίας μιας μονάδας μανιταριών, όπως αναλύεται και παρακάτω.

Δύο είδη μανιταριών καλλιεργούνται σε επιχειρηματική βάση στην Ελλάδα:

1) το λευκό μανιτάρι (Agaricus)

2) και το πλευρωτό μανιτάρι (Pleurotus).

Η τάση στην χώρα αφορά την μείωση της παραγωγής των μανιταριών Agaricus και την παράλληλη αύξηση της παραγωγής των μανιταριών Pleurotus.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέσω e-mail :

info@capitalinvest.gr

TradingCenter.org

Σε ποιο κλάδο της Ελληνικής Οικονομίας πιστεύετε ότι πρέπει να στραφεί το ΕΣΠΑ κατά την περίοδο 2012-2015 ?

ΣΤΡΟΦΗ ΕΣΠΑ

POPULAR POSTS

Από το Blogger.